• GSV’28 2 heeft valse start van seizoen 2020-2021

Zondag 20 september stond in het teken van de start van GSV’28 2 in de 1e klasse reserve seizoen 2020-2021. Na een uitstekend debuut, in het door COVID-19 gecancelde seizoen, wisten de mannen van 2 wat hun te wachten stond. Een goede voorbereiding werd afgesloten, met oefen-overwinningen (op SV Hulsberg 2 en SNC 1) en een eerste plaats in de poulefase van de Beker (2 maal winst en 1 gelijkspel). De uitwedstrijd tegen Veritas 2 stond op het programma en net als vorig jaar werden wij wederom zeer gastvrij ontvangen en ontbrak het aan niets op Sportpark Breierein.

Na de wedstrijdbespreking van coach Hub en de warming-up door trainer/coach Arthur werd er gestart aan het nieuwe seizoen. Op een prachtige grasmat werden de intenties van Veritas 2 direct duidelijk. Zij wilden duidelijk de vervelende nasmaak van de 0-5 overwinning van GSV’28 2 vorig seizoen wegspoelen. De mannen van 2 waren zoekende en dit zorgde voor een veldoverwicht van de mannen uit Neeritter. Na een paar kleine waarschuwingsaanvallen was het in de 15de minuut raak voor de gastheren. Er werd balverlies geleden op het middenveld waarna er niet werd ingegrepen in de omschakeling: 1-0… De mouwen werden opgestroopt en er moest meer arbeid geleverd worden. Dit resulteerde in steeds meer balbezit voor GSV’28 2.

Echte kansen werden niet gecreëerd tot aan de 36ste minuut. Na uitstekend voorbereidend werk van Max L. werd Hugo bereikt in de 16. En net zoals vorig seizoen opende spits Hugo zijn doelpunten-rekening in de 1e competitiewedstrijd: 1-1! De rust werd bereikt en er werd besproken waarom we niet goed aan de wedstrijd startte.

Na een kopje thee werd de 2de helft gestart door de leidsman welke zijn stempel ging drukken op de wedstrijd. Het veldspel bleef slordig, maar arbeid werd er geleverd. Steeds meer was GSV’28 2 op de helft van Veritas 2 te vinden en dit leidde iets meer druk op hun verdediging. Vanaf dit moment pakte de scheidsrechter helaas voor GSV’28 2 een negatieve hoofdrol. Na goed doorgaan van Jasper werd de bal in de 16 terug gelegd en ingeschoten door Jesper. Heel het team was in extase en vierde de goal. In het teruglopen naar de eigen helft floot de scheidsrechter en keurde de goal af wegens hands.. Heel GSV’28 2 en Veritas 2 kon niet geloven wat er gebeurde. Hierna konden de mannen van 2 niets meer goed doen in zijn ogen en werd alles afgefloten in het voordeel van Veritas 2. Ook zij konden dit niet geloven en lieten dit duidelijk blijken na een voordeelsituatie. Veritas 2 ging door, schoot op de lat en uiteindelijk gaf de scheidsrechter alsnog een vrije trap aan Veritas 2. Zij schoten zeer sportief de bal in de handen van keeper Tim aangezien zij het hier ook niet mee eens waren.

Na wederom slordig balverlies in de 75ste minuut werd de bal van de zijkant ingebracht in de 16 van GSV’28 2. Hier werd niet goed gedekt en niet mee gesprongen waardoor de nummer 10 van Veritas 2 zijn 2de doelpunt van de middag kon noteren: 2-1… GSV’28 2 voerde de druk op en maakte aanvallende wissels. Verdediger Jeroen eruit en Kyle in de spits erbij. Dit leidde in 90ste minuut tot de kans om het verdiende gelijkspel binnen te slepen, maar de ingevallen Jarno kon zijn goal van vorige week in de beker helaas geen gevolg geven en kopte met een snoekduik de bal naast het doel.

De wedstrijd van ten einde en GSV’28 2 droop af. De positieve punten werden benoemd en worden meegenomen naar volgende week. De tegenstander werd bedankt en succes gewenst in het vervolg van de competitie. Volgende week komt het gepromoveerde Heer 2 op bezoek in Genhout en kunnen de mannen van 2 zich revancheren

Op de website van Veritas staan een collectie mooie foto's van bovenstaande wedstrijd: