• Sterk GSV'28 1 troeft concurrent Heer af

Na vier weken zonder competitiewedstrijd in de benen stond zondagmiddag een cruciale topper tussen Heer en GSV’28 op het programma. De Maastrichtenaren, sinds vorige week koploper, wisten dat bij winst de 2e periodetitel binnen was. GSV’28 startte vanmiddag in een defensieve opstelling om de gevaarlijke Heer-voorhoede het vuur aan de schenen te leggen.

Dat lukte behoorlijk, want al in de 3e minuut dwong GSV’28 een cruciale fout af bij sleutelspeler Danny Schreurs. Hij verloor de bal waarna Maikel de Groot en Tim Booten een aanval inleidden die voor de 0-1 zorgde. Erik Bruls rondde fraai met buitenkant links af. Een droomstart voor GSV’28. Dat werd het nog meer toen de GSV-defensie twee gevaarlijke corners van Heer weg wist te werken en na 10 minuten spelen de bal bij Djordy Zaicsek kwam. Hij probeerde het met een zondagsschot. De bal werd gevangen door een windvlaag en bleek een te lastige prooi voor de jonge doelman Bremers: 0-2.

Heer moest duidelijk even bekomen van de tegenslagen en voetbalde rommelig. De ploeg van Edwin Hermans mocht echt van geluk spreken dat het bij 0-2 bleef. Nog binnen het kwartier kwam GSV’28 een teenlengte te kort op een messcherpe vrije trap van Marco Thoma. Even later had Tim Booten goed voorbereidend werk van Erik Bruls en Steef Nijsten moeten belonen. Zijn inzet raakte de doelman en paal. Vlak voor rust was het even oppassen geblazen voor doelman Randy van Goethem en zijn defensie. Onze goalie wist echter met iedere bal raad vanmiddag en keepte opnieuw uitstekend.

In de rust vond Heer-trainer Hermans het welletjes: hij besloot zijn centrale duo achterin te slachtofferen voor twee verse en ervaren krachten. Het bracht Heer aanvallend weinig extra power. De eerste grote mogelijkheid van de tweede helft was opnieuw voor GSV’28. Maikel de Groot was onfortuinlijk bij een snoeiharde voorzet van Steef Nijsten.

Bij GSV’28 leek na 60 minuten de tank leeg te raken en dus besloot Bart Meulenberg twee hardwerkende middenvelders te vervangen. Een goede beslissing, want GSV’28 bleef het Heer ontzettend moeilijk maken en van echte grote kansen was nooit sprake. Randy van Goethem moest nog een paar keer ingrijpen, met name bij een geweldige vrije trap van Jawad Radouane. Het bleef echter bij 0-2.

Zeker toen in de slotfase, net als eerder dit seizoen in Genhout, Heer de emoties moeilijk in bedwang kon houden. Binnen een minuut mochten zowel Levi Wijntjens en Jawad Radouane inrukken met twee keer geel. GSV’28 voetbalde de wedstrijd uit, kreeg nog een paar dotten van kansen, maar was duidelijk ‘op’ na het harde werken in het eerste deel van de wedstrijd. Een zeer verdiende overwinning.

Doordat ook concurrenten Caesar en Sportclub’25 vanmiddag punten lieten liggen, ziet de ranglijst er florissant uit. GSV’28 staat derde, maar heeft nog twee wedstrijden te goed in het Paasweekend. Worden deze beiden gewonnen, kan zelfs de 2e periodetitel alsnog gepakt worden. Maar voor het zover is, eerst nog vier speelrondes in de 3e en laatste periode. Te beginnen met de volgende kraker: aanstaande zondag thuis tegen Sportclub’25 uit Bocholtz.

2e klasse G | 17e speelronde
    Heer 1 - GSV'28 1: 0-2 (0-2)
    3' 0-1 Erik Bruls
    10' 0-2 Djordy Zaicsek

Gele kaarten:
    Heer: Maxim Lümpens, Levi Wijntjens (2x geel), Jawad Radouane (2x geel) en Kenneth Ravesteyn
    GSV'28: Ruud van Kempen en Djordy Zaicsek